Gredas de Bolnuevo

Múrcia. Bahía de Mazarrón: Ciudad encantada de Bolnuevo. Té aquest nom per les curioses i espectaculars margues de sorra que emergeixen disparant al cel de manera espectacular desafiant la llei de la gravetat. Moure's per sota d'aquestes formacions capritxoses és un exercici de fe i de risc: un pensa que qualsevol moment pot desprendre's un fragment d'aquestes moles sorrenques i quedar esclafat per sempre més. 
Aquest és sens dubte el paisatge més destacat de la localitat i un dels més peculiars i atractius de tota la Regió de Múrcia. A primera línia d'una de les platges es poden observar aquestes formacions d'un material argilós conegut com greda, material que està format per sílice i alumini, format al seu torn després l'alteració de roques ígnies i metamòrfiques, i que és molt apreciat en terrisseria .
L'aire, moltes vegades acompanyat de partícules de sorra i aigua, han modelat els curiosos perfils d'aquestes gredes, donant forma al que també ha estat conegut com el "paisatge encantat de Bolnuevo". Si us apropeu a aquestes precioses terres, no us perdeu aquesta visita.


---------------
















1 comentari:

Unknown ha dit...

Un lloc màgic ... I les fotos una xulada. Tens un bon ull i una bona mùqina.
Pep