Darrer dia de bolets: a per la llanega!

Darreries de desembre. Qualsevol any amb temperatures i pluges normals ja ens hauria deixat de banda el tema dels bolets a aquestes alçades del calendari. Però enguany sembla que el temps continua fet de les seves i no para de fer bo. Poc fred per l'època en què estem. I ja no parlem de la pluja: ni una gota de fa dies.
Bé, aquests canvis climatològis ens han deixat principalment fredolics fins al 31 de desembre. I com que ens agrada més anar a caçar-los que res, ja ens tens organitzats per passar una bona estona dins del bosc. L'objectiu és però, trobar llanegues. Diuen que se'n fa alguna i cal provar-ho. Anem assessorats i d'entrada convençuts que en trobarem alguna.


--------------------------------

 
Diuen que mai s'ha de dir on es troben els bolets. No ho faré, doncs. El lloc és allunyat i hem caminat força. Les vistes són precioses. Un dia perfecte de llum i bona temperatura. Caminant per carrerols mal marcats de tant en tant cal parar-se i comentar la jugada: noms de llocs, zones de possibles caceres...


No tot són parades estratègiques. La bellesa dels paratges també ens distreu de l'objectiu principal: trobar llanegues!


La caminada cada cop s'endinsa més i més en paratges plens de pins boixos i alzines...


I a vegades cal passar per indrets estrets, costeruts i ferèstecs que tenen el seu particular encant.


Al fons les runes d'una antiga fortificació medieval ens vigila. Els boscos que s'estenen als seus peus són el nostre objectiu. 


I ens fiquem dins i comencem a buscar. De fredolics en trobem a cents... però de llanegues no!.


Alguns bolets estranys a la nostra poca cultura boletàire s'amaguen entre les branques i les pedres. No em puc estar de fer alguna que altra fotografia. 


I quan menys ens ho esperem: la primera llanega!. Avui dinarem a gust!


I la segona...


I alguna que altra més que van fer de la petita excursió un èxit total.


Objectiu complert!. Hem passejat pel bosc sentint-nos lliures i a gust amb la natura. Hem trobat bolets i ens espera una bona taula de recent plegats. No es pot demanar més per tancar l'any com cal..