Fonts

Cada poble té les seves fonts. De fa anys que un les veu al passar amb el cotxe, a peu o en fa ús al tronar o anar amb bicicleta. La majoria d'elles han sofert transformacions. No sé si a bé o si han sortit perdent amb la seva modernització. M'agrada veure-les deixades i tal i com les tenien fa cinquanta o més anys. Si les haguès fotografiat anys enrere estaria bé poder comparar el seu aspecte. A mesura que les vagi fotografiant les hi aniré afegint...

----------------------------------

Font de Corçà. Feta cap a l'any 1993. Quan vam arreglar la plaça del poble fent jova.


Detall de la Mateixa font. La canella la delata...Seguim a Corçà: Font de l'hort de munt. Un racó senzillament preciós. Tranquil, ple de vegetació i amb aigua. Per passar-hi la tarda. Llegir-hi una mica, berenar i tornar a casa...


La mateixa font vista de cara. Té uns anyets.


Font de la plaça d'Àger. Més polida i arreglara. Recordo haver vist aquest espai diferent. 
Font de Fontetes. A Àger. Aquesta ja és més suggerent. L'aigua cor perquè puguin beure els animals. El seu soroll és agradable.


Detall de la part de dalt de la font. Un s'hi pot aseure a l'estiu i, si els mosquits donen permís, prendre-hi la fresca.


Detall de la sortida del broll d'aigua de la mateixa font.


Brarranc de la font del Ribot. Anant cap a Àger des del port. Queda amagat. Si no se sap l'indret no es troba amb facilitat. La vegetació hi és abundosa.


La font del Ribot. Aquesta sí que raja com cal!


Els fenomenals roures del costat donen fe de la generositat de l'indret. No és fàcil trobar massa llocs humits.


Detall de la mateixa font del Ribot.

Font d'Agulló. A la plaça del poble. Davant de l'església. Aquesta font també ha estat reformada fa pocs anys.