El Pilar d'Almenara

És el monument més característic de la Ribera de Sió a prop d'Agramunt. Es tracta d'una torre cristiana dedicada a guaita. El Pilar d'Almenara forma part de tot un conjunt defensiu. Amida 7 metres de diàmetre i uns 15 m. d'alçada. Es pot pujar a dalt de tot. La vista és imponent. En dies sense boira, es pot observar una panoràmica única. Es pot veure des de la Seu Vella de Lleida a Montserrat, passant per les serres de Llena, de Prades i tot el Prepirineu.
Us animeu?. Una excursioneta d'un matí. La càmera, un bon entrepà per esmorzar i ganes de gaudir de l'espectacle d'aquestes terres de l'interior. Per començar l'any no està malament!

Vista de les terres de secà prop del Pilar D'Almenara.Lloc on encara podem veure antigues construccions fetes amb parets de fang.I cabanes de pedra enmig d'extensos conreus de secà.El Pilar hi és present des de temps immemorials. Com una petjada que l'home deixa en el terreny per donar-se a entendre que n'és posseïdor.El pilar es pot veure de molt lluny...La seva figura solitària és impressionant i t endra a l'hora.Tenia una funció de vigilància: el seu lloc és privilegiat per a aquestes tasques.Des de dins, a mig pujar, ja es poden veure grans vistes.Al seu costat hi ha una antiga edificació mig enrunada...des d'on es poden fer interessants fotos seves.Vist des de baix: què gran que ets!