L'escola d'ahir: Una sortida al Museo Pedagógico de Aragón

Sortida al Museo Pedagògico de Aragón a Huesca. Del tot recomanable. Un encomiable esforç per mostrar l'evolució de les nostres escoles de començaments del segle XX fins a pràcticament els nostres dies. Val la pena anar-hi a veure meravelloses mostres de tot tipus que ens mostren com eren i com funcionaven les escoles rurals dels pobles de les comarques veïnes, molt semblants a les nostres. 
De fet, vam anar també al Centro museístico "La Escuela Rural" de Linás de Marcuello. A prop de Huesca també. Una antiga casa que havia estat escola i casa de la mestra en els seus bons temps i que ara recull una preciosa mostra fotogràfica d'espais i estris, testimonis tots ells de l'escola rural de la primera meitat del segle XX. Per rematar-ho, després de dinar una altra petita excursió a Sodeto ens va apropar al món de les colònies agràries de després de la guerra civil. 

-------------------------------------

Part exterior del Museo Pedagógico de Huesca

 
Entrada al Museu.

Detall de l'entrada

Comença l'explicació. Comença la visita... Vam tenir un excel·lent guia i company: Rafael Jiménez. Mestre i ànima d'aquesta iniciativa. La seva companyia i explicacions van ser tot un luxe. Cal felicitar-lo sincerament per la molt bona feina feta.
Interior del Museu i detalls:












 

















Linás de Marcuello. "Centro Museístico "La Escuela Rural"
 Espai i detalls:















Sodeto. Maqueta de la colònia rural. 

Detall de la colònia.